Buiting Staalbouw

Logo-Buiting

SAWA Rotterdam

Rotterdam

Over het project

SAWA

SAWA is het eerste houten woongebouw van ruim 50 meter hoog in Rotterdam.

 

Er komen 39 koopwoningen, 50 middenhuurwoningen, 20 vrijesectorhuurwoningen, een horecagelegenheid en een maatschappelijke voorziening. De woningen zijn modern, ruim en hebben allemaal een heerlijke buitenruimte. Ook komen er verschillende gemeenschappelijke plekken waar je je buren tegenkomt.

 

Bijzonder aan SAWA is dat het gebouw volledig in CLT (cross laminated timber) wordt gebouwd waarbij het gebruik van beton tot een minimum is beperkt. SAWA is daarmee het eerste volledig hoge houten woongebouw in Rotterdam is. Verder is het gebouw onderscheidend in zijn verschijningsvorm door de royale groene terrassen, waarmee wordt gerefereerd naar de geschiedenis van de locatie en tegelijkertijd de biodiversiteit in de wijk wordt versterkt. Het ontwerp wordt gevoegd door de ambitie om bij te dragen aan het reduceren van CO2 uitstoot en het behalen van (inter)nationale klimaatdoelen

SAWA Rotterdam

Plaats: Rotterdam

Opdrachtgever: ERA Contour & Nice Developers

Aannemer: ERA Contour

Architect: Mei Architecten

Constructeur: Pieters Bouwtechniek

Realisatie: 2022-2024

Tonnage: ca. 200 ton

Werk van Buiting Staalbouw

Om de stabiliteit te waarborgen wordt er een zwaar stabiliteitsportaal in staal toegepast.  Buiting  levert de hoge kolommen in de toren en de stalen structuur van THQ liggers tpv de parkeergarage.

De combinatie van staal / hout verbindingen maakt het ontwerp complex. Waar we met onze expertise de juiste invulling aan kunnen geven.