Buiting Staalbouw

Logo-Buiting

Onderwijsgebouw Echo

Delft

Over het project

TU Delft realiseert een nieuw interfacultair onderwijsgebouw op de campus: Echo. Het gebouw wordt energieleverend, inclusief de gebruikersgebonden energie zoals stroomverbruik voor laptops, verlichting en horeca. Onder andere zonnepanelen, goede isolatie en een warmte-koudeopslag worden toegepast in het nieuwe gebouw. Daarmee draagt het bij aan de duurzaamheidsambitie van de TU Delft: een CO2-neutrale en circulaire campus in 2030.

Het onderwijsgebouw Echo bestaat uit vier bouwlagen, waarvan drie verdiepingen bovengronds, en krijgt middelgrote en grote onderwijszalen met een capaciteit variërend van 150 tot 700 personen. Naast deze grotere zalen komen nog een case study zaal die met name geschikt is voor activerend onderwijs / interactie tussen docent en studenten en vier vlakke zalen voor projectonderwijs met ieder een capaciteit van bijna 70 personen.

Echo zal ruimte bieden voor hoor- en werkcolleges, groepswerk, projectonderwijs, debatten en zelfstudie. Het totaal aantal onderwijsplekken in Echo wordt circa 1.700, inclusief studieplekken.

Onderwijsgebouw Echo TU Delft

Plaats: Delft

Opdrachtgever: TU Delft

Aannemer: BAM Bouw & Techniek

Architect: UN Studio Amsterdam

Constructeur: Arup

Realisatie: 2020 – 2021

Tonnage: ca. 700 ton

Werk van Buiting Staalbouw

Buiting verzorgt voor dit project de engineering, productie en montage van de staalconstructie en dakbeplating inclusief de luifels langs de buitenzijde van het gebouw. Onderdeel van de hoofddraagconstructie zijn enkele vakwerkliggers van 36 x 5 mtr met een gewicht van ca. 35 ton per stuk.