Buiting Staalbouw

Logo-Buiting

AFAS Experience Center

Leusden

Over het project

AFAS Software groeit al jaren en om die reden is een groter pand nodig. Sinds de oprichting 21 jaar geleden, is het bedrijf van 46 medewerkers gegroeid tot meer dan 400 medewerkers in 2017. In diezelfde periode is de omzet tot meer dan 100 miljoen gestegen in 2016.

Het state-of-the-art complex bestaat uit diverse gebouwen die met elkaar in verbinding staan, 62.000 m2 groot. Er komt een hoofdgebouw met tussengebouwen voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, een restaurant en een binnentuin. Daarnaast komt onder een halve glazen bol een apart en compleet professioneel theatergebouw met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties.

AFAS Experience Center

Plaats: Leusden

Opdrachtgever: Afas Software

Aannemer: Dura Vermeer Bouw Hengelo

Architect: Steef van der Veldt i.s.m. Just Architects

Constructeur: Pieters Bouwtechniek / Lucassen Bouwconstructies

Realisatie: 2018 – 2020

Tonnage: ca. 1400 ton

Werk van Buiting Staalbouw

Buiting leverde voor dit uitdagende project de staalconstructies voor de verschillende complexe onderdelen. Dit begon met de engineering in ons 3D modelleer pakket. Daarna volgde de productie waarbij diverse onderdelen in onze werkplaats in elkaar zijn gelegd om een goede passing op de bouw met de gevraagde kwaliteit te kunnen waarborgen. Vervolgens zijn de staalconstructies in diverse fases gemonteerd.