Plaats: Lent
Opdrachtgever: ProRail
Aannemer: Strukton Infratechnieken
Architect: Movares
Constructeur: Buiting
Realisatie: 2013

In opdracht van ProRail wordt het nieuwe station Nijmegen-Lent gerealiseerd ter vervanging van het huidige perron en vindt de uitbreiding van het bestaande viaduct Griftdijk plaats. Dit inclusief alle bijkomende werken zoals aanpassing van spoor en bovenleiding en het kabel- en installatiewerk.

visual nijmegen 3

Over het bestaande viaduct Griftdijk, de onderdoorgangen Doorsnijding en Passage en het tussenliggende baanlichaam worden twee 285 meter lange perrons gerealiseerd. Ter plaatse van de liftschachten zijn deze voorzien van perronkappen en wachtruimten.

Tevens is het bestaande fietsviaduct “de Snelbinder” over ca. 300 m verlaagt om deze aan te laten sluiten op het toekomstige stationsplein bij de “Passage” en wordt nog een tweede trapopgang naar het perron gerealiseerd ter hoogte van de Griftdijk. Dit alles om dus een totaal nieuwe hoogwaardig station te realiseren.

Buiting heeft voor dit project de complete staalconstructie geleverd incl. trappen en balustrades. Voor dit werk heeft Buiting de complete engineering verzorgd inclusief hoofdberekening.