Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Lingotto Amsterdam
Aannemer: J.P. van Eesteren
Architect: Mopet Architecten
Constructeur: RHDHV
Realisatie: 2016-2017
Tonnage: 150

Op het Overhoeks plein nabij Toren Overhoeks en het filmuseum realiseert Buiting Staalbouw de staalconstructie voor het Paviljoen This is Holland.

Het Paviljoen, naar ontwerp van Mopet architecten, staat op een kleine verhoging en wordt gerealiseerd op de parkeergarage onder het plein. De constructie op de begane grond bestaat uit een zestal grote trompetkolommen waardoor de plint transparant en vrij indeelbaar is. Op de verdiepingen zijn de tentoonstellingsruimten gesitueerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatieve technieken op het gebied van 3D en visualisatie.

Het hoogtepunt van This is Holland is de vliegsimulator waarbij bezoekers dankzij gigantische 3D-schermen een virtuele vlucht maken over de hoogtepunten van Nederland. Zonder ook maar Amsterdam te hoeven verlaten kan je op deze manier de Rotterdamse haven en de typisch Hollandse bollenvelden bezoeken.

De werkzaamheden voor Buiting bestaan uit het leveren en monteren van de gehele staalconstructie inclusief het monteren van alle staalplaat betonvloeren en loopbruggen.

Onderstaand een korte filmpje: