Bordes van 33 ton
Plaats: Dieren
Opdrachtgever: ProRail
Aannemer: Reef Infra - Oldenzaal
Architect: Onix Groningen
Constructeur: Ingenieursbureau Romkes (i.o. Buiting)
Realisatie: 2016-2017

In Dieren wordt de stationsomgeving vernieuwd. Aan de Noordzijde wordt een nieuwe parkeergarage gebouwd en wordt het voorplein opnieuw ingericht. Aan de Zuidzijde wordt de N348 ter hoogte van het station door een tunnel geleid en wordt op de tunnel een nieuw plein aangelegd dat de reizigers het station binnenleid.

Buiting bouwt de nieuwe passerelle, een grote stalen brug over de sporen die de reizigers comfortabel toegang geeft tot het station. De brug vormt tevens een interwijk verbinding. De passerelle sluit aan de Noordzijde aan op het voorplein en de nieuw te bouwen parkeergarage. Aan de Zuidzijde landt de passerelle op de nieuwe tunnel van de N348.

Buiting verzorgt de complete engineering incl. hoofd- en detailberekening. De passerelle wordt grotendeels in 1 weekendbuitendienststelling gebouwd. Om dit te bewerkstelligen wordt de passerelle in grote delen geproduceerd. De verschillende delen wordt tijdens produktie aan elkaar gepast om een efficiënte montage te garanderen. Na produktie en conservering worden de delen met speciaal transport naar Dieren gebracht. Op een locatie vlak naast het station worden de brugdelen die over de sporen komen te liggen voorgemonteerd waarbij ze voorzien worden van installatiewerk, gevel,- plafond- en vloerafwerking.

In het voorjaar van 2017 worden de brugdelen met een zware kraan ingehesen en zal aansluitend de rest van de passerelle afgebouwd worden.

De scope bestaat naast de grote zware brugconstructie uit 3 grote en zware trappen, een kleinere trap naar de parkeergarage en 3 liften.

Het ontwerp is van de hand van architectenbureau Onix, evenals de hier getoonde renders, voor meer info omtrent het ontwerp zie Onix – Passerrelle Dieren

Timelapse montage passerelle