Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Dura Vermeer Vastgoed
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Midden West en Dura Vermeer Bouw Hengelo.
Architect: Jo Coenen Architects en Urbanists
Constructeur: Royal Haskoning DHV
Realisatie: 2014 - 2016
Tonnage: Ca. 1000 ton

Op de Beethovenstraat aan de Amsterdamse Zuidas wordt het nieuwe Stibbe kantoor gerealiseerd. De nieuwbouw is een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed naar ontwerp van Jo Coenen Architects en Urbanists. Dura Vermeer Bouw Midden West en Dura Vermeer Bouw Hengelo zijn verantwoordelijk voor de bouw.

Advocatenkantoor Stibbe is sinds 1992 gehuisvest in de Stibbe toren aan de Strawinskylaan in Amsterdam. Daarmee was Stibbe één van de eerste kantoren die zich vestigde aan de Amsterdamse Zuidas. Managing partner Heleen Kersten over het nieuwe kantoor: “Het pand van een modern advocatenkantoor in de 21e eeuw met een full service business model als het onze vraagt om grote vloeroppervlakten per verdieping waar collega”s teamgericht en flexibel kunnen samenwerken. We streven met het nieuwe pand naar meer interactie binnen een inspirerende omgeving om onze cliënten optimaal te blijven bijstaan”.

Stand alone
Stibbe heeft gekozen voor een herkenbaar ”stand alone” gebouw op de Zuidas, dat flexibel is in te richten en duurzaam is. Het nieuw te bouwen kantoor, aan de rand van het Beatrixpark, heeft 9 verdiepingen. In totaal beslaat het nieuwe pand circa 14.500 m2 BVO met grote flexibele verdiepingsvloeren. Een belangrijk pluspunt van het nieuwe gebouw is dat er, grenzend aan het atrium, een groot auditorium komt. Het gebouw krijgt het duurzaamheidslabel “BREEAM Excellent”. Oplevering staat gepand voor begin 2016.

Buiting levert voor dit project de complete staalconstructie inclusief de stalen trappen.