Plaats: Elst
Opdrachtgever: Park Lingezegen
Aannemer: Strukton Civiel Noord en Oost
Architect: Korth Thielens
Constructeur: Sophia Engineering
Realisatie: 2019 -2020
Tonnage: ca. 330 ton

Park Lingezegen is een landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Park Lingezegen biedt ruimte voor mensen, landbouw, natuur, cultuur en water. Het vormt een uitloopgebied voor de inwoners van Arnhem-Zuid, Elst, Bemmel, Huissen en Nijmegen-Noord. De totale oppervlakte van Park Lingezegen beslaat 1700 hectare.

De brug komt te liggen in het verlengde van de Notenlaan in Elst, die vanaf deelgebied De Park naar het oosten loopt. Wandelaars en fietsers hoeven dan geen omweg meer te maken via de 1e Weteringsewal (Elst), maar kunnen het spoor tussen Arnhem en Nijmegen oversteken via deze nieuwe wandel- en fietsbrug. Aan de andere kant van het spoor loopt de Notenlaan verder door, en sluit aan op Het Waterrijk-West. Er komt ook een veilige oversteekplaats voor wandelaars en fietsers over de Rijksweg-Noord.

Buiting verzorgt de complete engineering, produktie en montage van deze 295 mtr lange brug. De brug bestaat uit een gebogen middendeel van ca. 125 mtr  met aan weerszijde 2 rechte delen van ca. 85 mtr. Het gebogen deel is qua vorm een kurketrekker waardoor de produktie uitermate complex is aangezien deze deels bestaat uit 3D-gevormde plaat elementen. De ruggegraat van de brug bestaan uit een buis van ø800 die in middels inductiewalsen in de vorm is gebracht. Het geheel is op de produktielocatie van Buiting in Almelo compleet voorgemonteerd om een goede passing op de bouw te waarborgen.