Plaats: Bleiswijk
Opdrachtgever: Samenwerking van gemeente Zoetermeer, gemeente Lansingerland, NS, ProRail, ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag,
Aannemer: Aannemingsmaatschappij Vobi
Architect: Team V Architectuur
Constructeur: Arcadis
Realisatie: 2017 - 2019

Het gebied rond de A12 aan de zuidoostkant van Zoetermeer en aan de noordkant van Lansingerland – krijgt een uniek vervoersknooppunt. De trein, RandstadRail (de Verlengde Oosterheemlijn), bus, auto en fiets komen er bij elkaar. Daarmee ontstaat een hoogwaardige en snelle openbaar vervoerverbinding met Utrecht en Den Haag. Vanaf de vervoersknoop komen er verschillende aansluitingen op de A12.

In het ontwerp is een nieuw NS-station aan de spoorlijn Utrecht – Den Haag voorzien. Het station wordt gekoppeld aan de Verlengde Oosterheemlijn en de bus. De vervoersknoop wordt in de toekomst omringd door moderne, hoogwaardige kantoren, bedrijven en voorzieningen in een parkachtige omgeving.

Buiting verzorgt de engineering, produktie en montage van de benodigde staalconstructies voor Bleizo. Dit zij onder andere een perronkap voor de Oosterheemlijn, 5 grote trappen, 4 liftconstructies en een zware staalconstructie aan de kopse zijde van het viaduct. Daarnaast levert Buiting de balustrades van de stationshal, trappen en de vides in het dek.

Via onderstaande link een animatie van Bleizo

Animatie Bleizo