Wij zijn een onderneming, die in 1996 is ontstaan uit een management buy-out van het voormalige familiebedrijf H.A.M Schrijver. Het toenmalige bedrijf werd volledig verkocht en opgesplitst in verschillende bedrijven. Louis Buiting, die er sinds 1989 werkzaam was, nam de onderdelen machinebouw en staalconstructie over, met 28 direct betrokken personeelsleden. Na de overname groeide het bedrijf in korte tijd sterk. Niet alleen qua aantal werknemers dat steeg van 28 naar meer dan 90, maar ook de omzet vervijfvoudigde. Om deze groei te kunnen beheersen is er veel geïnvesteerd in de kwalitatieve ontwikkeling van de organisatie en de diverse geautomatiseerde productiemiddelen. Wij hebben nu de beschikking over 8000 m2 productieruimte in Broekland.

De 2de vestiging van Buiting is gekomen begin 2009 na nieuwbouw op het business park XL in Almelo. Hier hebben wij ook de beschikking over 8000 m2 productieruimte.

In 2017 hebben we een aantal tekenaars/constructeurs en een aantal montagemedewerkers  kunnen overnemen van een constructiebedrijf in Schagen die de poort ging sluiten. Sindsdien hebben wij ook onze eigen locatie in Schagen voor uitsluitend  engineering en montage.

Nog vrij recent (2020) zijn wij mede-eigenaar (groot aandeelhouder)  geworden van Metaalbouw Vloet in Mill.

Bij Buiting en Vloet werken we momenteel met ca. 150 medewerkers