Buiting Staalbouw

Logo-Buiting

Dreefcomplex

Amsterdam

Over het project

Buiting Staalbouw realiseert de complete staalconstructie voor de herontwikkeling van de bestaande Dreeftoren en de nieuwbouw van het plintgebouw van circa 1600m2 aan de Haaksbergweg te Amsterdam. Het plintgebouw omvat drie bouwlagen.

 

Het pand bevindt zich pal tegenover de Amsterdam Arena. De bijzondere locatie van het bouwterrein zorgt voor een logistieke uitdaging in de uitvoeringsfase, aangezien de ruimte zeer beperkt is.

Plaats: Amsterdam

Opdrachtgever: First Sponsor Group

Aannemer: DCV Bouw

Architect: ZZDP Architekten

Constructeur: Van Rossum Amsterdam

Realisatie: eind 2025

Tonnage: ca. 740 ton

Werk van Buiting Staalbouw

De bestaande kantoortoren krijgt op iedere etage een uitbreiding. Deze uitbreiding wordt gerealiseerd door middel van een staalconstructie. Deze staalconstructie is geheel prefab in de fabriek van Buiting Staalbouw geproduceerd. Door te kiezen om de voorassemblage bij Buiting te realiseren wordt de bouwplaats ontzorgt en het uitvoeringsproces versneld. De staalconstructie zal geïntegreerd worden met de bestaande vloeren. Deze uitbreiding van circa 2 meter breed zal het vloeroppervlak van de bestaande toren fors verhogen. Bezoekers en bewoners van bovenliggende etages krijgen uitzicht op het verkoelende en duurzame groene dak van het plintgebouw. Daarnaast zal er een optopping gerealiseerd worden waardoor er een extra verdieping ontstaat.

Foto's