Buiting heeft een brede en sterke projectorganisatie teneinde voldoende grip en beheersing op de veelal grote en complexe werken te kunnen houden en de juiste kwaliteit te kunnen waarborgen.

We werken met een 5-tal projectleiders (HBO niveau) en 8 eigen tekenaars (MBO/HBO niveau).

Nadat de opdracht verworven is wordt er binnen onze organisatie een projectteam samengesteld. Dit projectteam bestaat uit een projectleider, 1 of meerdere tekenaars, een constructeur en montageleider.

Onze projectleider co├Ârdineert het werk intern en is extern het eerste aanspreekpunt voor de klant.

Onze constructeur of tekenaar/constructeur bepaald aan de hand van de hoofdberekening en in overleg met onze productie en montage de verbindingen die vervolgens berekend worden. Ter ondersteuning hiervan wordt gebruik gemaakt van de laatste Technosoft rekensoftware.

Door onze engineering worden BIM modellen gemaakt van de staalconstructie m.b.v. Tekla Structures een 3D-modelleer pakket. De staalconstructie wordt tot in detail 3D uitgewerkt. Vanuit dit 3D model worden vervolgens aanzichten, plattegronden, doorsnedes en details gegenereerd. Als het model definitief gemaakt is worden vanuit het 3D-model werkplaatstekeningen en NC-files gegenereerd voor de aansturing van onze NC-machines. Uitwisseling van onze 3D-modellen kan d.m.v. verschillende formats waaronder 3D-dwg- en ifc-bestanden. Ook kunnen m.b.v. Tekla BIMsight (een gratis applicatie van Tekla) onze 3D-modellen worden gedeeld met onze klanten.

Onze tekenaars hebben allen minimaal de cursus staalbouwkundig detaillering gevolgd om zelfstandig verbindingen te kunnen bepalen en een aangeleverde hoofdberekening te kunnen doorgronden.