Plaats: Amstelveen
Opdrachtgever: KNHB
Aannemer: Maas B.V.
Architect: IAA Architecten
Constructeur: ABT Velp
Realisatie: 2016 - 2017
Tonnage: 330

In juli 2016 heeft Buiting de opdracht gekregen voor de produktie en montage van de gehele hoofddraagconstructie, bouwkundig hulpstaal en alle hekwerken en trappen voor het nieuwe Wagener Hockey Stadion. Tevens zal Buiting de complete montage van de prefab betonelementen gaan verzorgen. Deze zal hoofdzakelijk bestaan uit alle prefab zit elementen.

In de nieuwe tribune met ca. 2000 zitplaatsen bevindt zich op de begane grond de entree met een ontvangsthal en een lift en trap naar de eerste verdieping. Eveneens is er sanitair, kleedkamers voor teams en scheidrechters, maar ook een ruimte om dopingcontroles af te nemen, een EHBO-ruimte en een multifunctionele ruimte. Op de eerste verdieping vind je een grote lounge-ruimte met bar, keuken en een terras met uitzicht op het veld. Bovenin de tribune is een ‘catwalk’ over de volle lengte die gebruikt kan worden voor allerlei activiteiten en waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten tijdens het kijken naar de wedstrijd. Om alle functies in de nieuwe tribune op te kunnen nemen is deze hoger en steiler geworden dan de oude, maar dat heeft voor de bezoeker het voordeel dat het zicht op het veld vanaf elke plek op de tribune uitstekend is. De lege ruimtes onder de tribune kunnen in een later stadium ingevuld worden, bijvoorbeeld met extra kleedkamers of algemene voorzieningen. Het terrein voor het stadion wordt ingericht als een soort boulevard, waar straks bij grote toernooien de bezoekers het stadionterrein zullen betreden, maar ook is de ruimte te gebruiken om tentjes op te zetten bij hockeykampen in de zomer.
Het nieuwe gebouw bestaat uit geprefabriceerde betonnen onderdelen en een stalen hoofddraagconstructie met een uitkragende overkapping van de tribune. Aan de buitenzijde is een subtiel golvende houten schil bevestigd die verwijst naar het materiaal van de oude tribune en die past in het Amsterdamse Bos. De warme kleur van het hout keert op een aantal plaatsen terug: het prefab beton krijgt een crème-beige kleur evenals de vloer in de ontvangsthal. De vormgeving van de stalen spanten in de dakconstructie is ontleend aan de eerdere tribune maar is ook een knipoog naar die van het Olympisch Stadion. In het geval dat ook de andere tribunes in de toekomst vervangen worden door nieuwbouw, kan de houten schil als een scherm om het geheel worden getrokken.

Vanwege de beperkte logistieke mogelijkheden vormt de montage van het uitkragende dakvlak een grote uitdaging.